Kuusamo MD12 2x43km REK2

22.03.2021
Kuva: Toni Miettinen
Kuva: Toni Miettinen

Viikonloppuna koitti vihdoin kisat joihin oli koko kausi treenattu. Kyseessä oli meidän tiimin ensimmäiset keskipitkän matkan kisat, joten jännitys oli huomattava. Osallistumista kisoihin arvottiin pitkään vallitsevan koronatilanteen vuoksi, mutta tulimme siihen tulokseen, että kisojen koronajärjestelyt ovat toimivat. Myös kaikki tarpeelliset ostokset viikonloppua varten sekä auton tankkaus tehtiin omalla paikkakunnalla, joten näin minimoitiin riskejä sitäkin kautta. 

Jyri lähti perjantaina kymmenen koiran sekä handlerin kanssa kohti Kuusamoa. Hän osallistui kymmenellä koiralla MD12 luokkaan. Kisatiimissä kisasi mm. 7kpl omia kasvattejamme kahdesta eri pentueesta. Näistä viisi oli ensikertalaisia. Kaikki koirat söivät ja joivat reissussa ahneesti. 

Lauantaina kisamatka taittui suht joutuisasti pehmeistä urista huolimatta. Ohituksia koirille tuli yhteensä 14kpl matkan varrella. Niistä seitsemän oli vastaantulevia isoja valjakoita ja toiset seitsemän Jyri ohitti (kaksi isoa ja viisi pientä valjakkoa). Ohitukset sujuivat hienosti ja koirat irtaantuivat hyvin ohitettavista. Kisapäivän jälkeen koirat söivät ja joivat hyvin ja olivat pirteitä ja iloisia. 

Sunnuntai aamu koitti lumisateen ja tuulen kera. Uutta lunta urille oli satanut yli 10cm ja keli oli plussalla. Urat olivat paljon pehmeämmät ja pöperöiset kuin edellisenä päivänä, ja se verotti koirien jaksamista. Sunnuntain ajo oli hitaampi ja tahmeampi kuin lauantain. Tiimi pääsi kuitenkin maaliin ja mikä parasta koirilla hännät heiluivat iloisesti. 

Luokkaan osallistui neljä SH valjakkoa, joista olimme kolmansia. Koirat saivat REK2 tulokset kotiinviemisiksi. 🐾 Kannatti lähteä ja nyt on taas eväitä ensi kautta varten. 


📷: Anu Suomalainen
📷: Anu Suomalainen
© 2018 Kennel Sysilouhen | Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!