Pentuesuunnitelmat


Ei pentuesuunnitelmia tällä hetkellä. 

Vetoava Birta x Kasakan Jack Sparrow

~Pennut syntyivät 7.7.-19. 4n+3u. Kotiin jää 1n+3u. Kaikki pennut ovat löytäneet omat harrastavat kotinsa.~


Johtajamme Vetoava Birta on astutettu kennel Vetoavan johtajauroksella Kasakan Jack Sparrowlla. 


(Yhdistelmä jalostustietojärjestelmässä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI50288/14&ReknoI=FI21205/14https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI50288/14&ReknoI=FI21205/14 ) 


 Astutuksen kantaessa hedelmää on kenneliimme odotettavissa käyttölinjaisia siperianhuskyn pentuja heinäkuun ensimmäisellä viikolla. (vko 27) Pentue teetetään lähinnä omaa käyttöämme varten, mutta pentuekoosta riippuen jokunen pentu myös myydään harrastaviin koteihin. Jos kiinnostuit mahdollisesta pennusta, niin ota yhteyttä. 


Pennut ruokitaan laadukkaalla penturuoalla ja lihalla. Luonamme ne tottuvat erilaisiin elämisen ääniin ja lapsiin. Pennut luovutetaan uusiin koteihin useasti madotettuina, rekisteröityinä, sirutettuina ja eläinlääkärin tarkistamina. 


Sananen yhdistelmästä:

Birta on yksi luottojohtajistamme niin kotona, töissä kuin kisoissakin. Sillä on mm. REK1 tulos, jonka se ansaitsi tänä talvena seuranmestaruuskisoissa Rautavaaralla SP8 luokassa (2x 15,8km). Tiimimme oli nopein siperianhuskyvaljakko omassa luokassamme, ja Birta juoksi johdossa molempina päivinä, kuten kaikissa kisoissaan. Näyttelyistä sillä on SA. Sen se sai siperianhuskyjen erikoisnäyttelyssä 2016, ollen kolmanneksi paras käyttöluokan nartuista. Vuoden 2015 erikoisnäyttelyssä se oli kolmanneksi paras junioriluokan narttu.  Birtan silmät on kuvattu terveiksi. Birtan sukutaulusta löytyy niin johtajakoiria, käyttövalioita kuin muotovalioitakin. 

Birta on kaunisrakenteinen narttu. Sillä on hyvä turkki ja tassut. Birta osoitti jo varhain halua juosta johdossa, ja sille tielle se jäi. Se kykenee juoksemaan johdossa myös yksin, eikä ringin kiertäminen ole sille ongelma. Se on valjaissa sisukas ja sitkeä puurtaja ja sen voi laittaa vieraaseen valjakkoon ongelmitta. Birta syö ja juo hyvin, niin kotona kuin kisoissakin. Luonteeltaan se on omanarvon tunteva ja suht kova narttu, mutta tasapainoinen ja miellyttävä. Vetämään se lähtee aina innolla, välillä vähän liiankin kovaäänisesti sen ilmoittaen. 

Birta on ensimmäisen pentueemme emä. Se on periyttänyt pentuihinsa hyvää työmotivaatiota, kohtuullisen kovaa luonnetta ja suht tasaista rakennetta. Sen pennut ovat erittäin ahneita. Kolme sen pennuista starttasi kisauransa ensimmäisellä kaudellaan (mm. seuranmestaruuskisat 2019, kuukausi lisää ikää niin olisivat saaneet REK1 tulokset), ja loput aloittivat työuransa ihan mukavasti ensimmäisellä kaudellaan. Osa on kokeillut siipiään parijohdossakin. Viisi sen pennuista on meillä kotona nähtävissä. Birta oli hyvä emä ja sen synnytykseen tai pentujen hoitoon ei tarvinnut puuttua. 


Kasakan Jack Sparrow "Nappi" on Vetoava kennelin komea, hieman keskikokoista suurempi uros.  Napilla on REKÄ JOH1- tulos (56/60 pistettä) SM-käyttökokeesta, sekä REK2 tuloksia ja MD- matkalta REK3 tulos. Näyttelystä Napilla on 2x SERT ja VARA-SERT. Nappi on hyvin helppo, rauhallinen, laumasosiaalinen ja erittäin kuuliainen uros. Napin silmät on tutkittu ja todettu terveiksi. 

Nappi on luotettava johtajakoira, joka menee myös avoimella kentällä. 

Napin lähisukulaisissa yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla Ruotsin menestyneimpiä LD ja MD- koiria. (mm.isä Nordvikens Tigeröga, MM 2015, isoisä Fenrisulven Faste) USAlaista Yukon Questin ja Iditarodin juossutta Manitou linjaa ja suomalaisia pitkänmatkan kisakoiria.

Napin isä on Nordvikens Tigeröga (MM.2015), isoisänsä pitkän matkan kisojen menestynyt johtaja Fenrisulven Faste (mm. 2009 PD 300km, 2008 Amundsen Race 430km.) Napin isoäiti isän puolelta on Nordvikens Kisel. (mm. 2010 Femund Löpet 600km).

Napin äiti Taiga Quest Cheetah on osallistunut moniin pitkän matkan kisoihin mm. 2011 Pasvik Trail Open 280km, Eastpoint Open LD 180km best RNB. Cheetahin isä Jedey Agon of Manitou on tuotu USA:sta. Sen vanhemmat ovat juosseet kummatkin sekä Yukon Questin ja Iditarodin. 

© 2018 Kennel Sysilouhen | Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!