Vetoava Birta

s. 14.9.2014

e. Arctic Soul Hera         i. FI KVA Mustankallion Bavel

Paras käyttötulos: REK1 (SP8, seuranmestaruuskisat 2019) REK2 (Kuusamo MD12 2x43km)

Paras näyttelytulos: KÄY ERI, SA (Siperianhuskyjen erikoisnäyttelyt 2016, kolmanneksi paras käyttöluokan nartuista)

Arvostelu:

"Keskikokoinen. Erinomaiset mittasuhteet ja raajaluusto. Kaunis pää ja ilme. Oikea asentoiset korvat. Hyvä rintakehän muoto ja syvyys. riittävä pituus. Kaunis ylälinja. Liikkuu riittävällä askelmitalla. Hieman kinnerahdas takaa. Erinomainen karvanlaatu. Miellyttävä luonne."

Tuomari: Mari Pajaskoski

Terveys: Silmät terveet, selkä epävirallisesti kuvattu terveeksi 

Birta on elämäni koira. Se on narttu, josta jo pentuna tunsin että tässä on sitä jotain. Siitä nousikin jo nuorella iällä valjakkomme johtaja, niin kotona kuin kisoissakin. Se on varustettu erinomaisella työmotivaatiolla. Birta pitää aina liinat tiukalla ja kirittää muihin vauhtia vielä vähän lisää. Se on varustettu hyvällä kilpailuvietillä ja pystyy juoksemaan myös yksin johdossa. 

Birta on laumassa helppo koira. Luonteeltaan se on kohtuu kova, mutta tasapainoinen. Se ei haasta turhasta riitaa, mutta tarpeen tullen palauttaa öykkääjän maanpinnalle. Sisällä se osaa rauhoittua, ja yleensä nukkuukin vain sohvalla. 

Sillä on kestävät tassut ja se syö ja juo hyvin, niin kotona kuin kisoissa. Birtan voi laittaa vieraaseen valjakkoon juoksemaan ilman hämmennystä. Se voi juosta samaa rinkiä kerrasta toiseen. Reen eteen pääsyä se odottaa aina innoissaan, ja saattaa kuumua äänekkäästi ennen lähtöä. Se on riistaviettinen, mutta sitä on pystynyt pitämään tähän mennessä vapaana.   

Birta on ensimmäisen pentueemme emä. Se on periyttänyt jälkeläisiinsä kohtuu kovaa luonnetta ja hyvää työmotivaatiota. Sen pennut ovat erittäin ahneita. 

© 2018 Kennel Sysilouhen | Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!